Webinar ‘Van het aardgas af in bestaande bouw – maar hoe dan?’ van Gebruikersplatform Bodemenergie

23-08-2022 277 keer bekeken

Begin

21-09-2022 om 13:00

Einde

21-09-2022 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Webinar

We streven allemaal naar het zo snel mogelijk aardgasvrij maken van bestaande woningen. Maar hoe doen we dat? Wat zijn de mogelijkheden van warmte- en koudelevering met bodemenergie in de wijkuitvoeringsplannen? Het Gebruikersplatform Bodemenergie organiseert op woensdag 21 september 2022 een online webinar hierover. Met name de juridische en technische aspecten van die plannen komen aan bod.
 
Lot van Hooijdonk, wethouder van de gemeente Utrecht voor milieu en duurzaamheid, opent het webinar. Vervolgens geeft Rik Molenaar, adviseur van ingenieursbureau Techniplan, een presentatie over de problematiek bij de omschakeling van bodemenergie in de bestaande bouw.
 
Marjolein Dieperink, advocaat bij AKD Benelux Lawyers, focust zich op de energiesector en energieprojecten. Ze vertelt over recente kamerbrieven, de stand van zaken omtrent de Wet collectieve warmtevoorziening, het overgangsrecht en het juridisch kader tot inwerkingtreding van de nieuwe wetgeving. Tot slot bespreekt Gertjan de Joode, innovatiemanager bij warmteleverancier Eteck, voorbeelden uit de praktijk en opgedane ervaringen tijdens diverse proefprojecten.

Uiteraard is er ruimte voor vragen!

Geïnteresseerd? Meld je snel aan.

Aanmelden

Cookie-instellingen