Sliedrecht-Oost, Sliedrecht
Garyp, Tytsjerksteradiel
't Zandt-Westeremden, Loppersum
't Ven, Eindhoven
Van der Pekbuurt, Amsterdam
Overwhere-Zuid, Purmerend

Programma Aardgasvrije Wijken

Werk je bij of voor een gemeente, regio, provincie of waterschap aan het aardgasvrij maken van wijken? Dan zit je hier goed. Dit is de online plek waar relevante informatie wordt gedeeld en waar je professionele netwerk samenkomt.
Op dit platform vind je informatie over het Kennis- en Leerprogramma (KLP), de proeftuinen en diverse thema's die een rol spelen bij de aardgasvrije opgave. Laat je inspireren, deel het laatste nieuws, praat mee of stel een vraag. Liever besloten samenwerken? Dat kan hier ook. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief, een co-productie van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW).

 

Handreiking Participatie Wijkaanpak

Deze handreiking is gebaseerd op de ervaringen in de proeftuinen inzichten uit andere gemeenten en wetenschappelijk onderzoek. 

Bekijk de handreiking

Kennis- en Leerprogramma

Het Kennis- en Leerprogramma is er voor alle gemeenten. We ondersteunen gemeenten die al aan de slag zijn met de aardgasvrije opgave en gemeenten die nog aan het begin staan. 

Lees meer

Essaybundel over aardgasvrije wijken

In deze bundel met negen essays over aardgasvrije wijken geven professoren adviezen aan mensen die werken aan betere, mooiere en duurzamere wijken. 

Lees de essays

 
 

Terugblik Congres Aardgasvrije Wijken

In het NBC Congrescentrum in Nieuwegein brachten we op 23 januari meer dan duizend professionals uit heel Nederland met elkaar in contact.

Lees meer

Transitievisie Warmte

Wat houdt deze visie in en waar begin je?
In het Kennis- en Leerprogramma hebben we met gemeenten die al een transitievisie warmte hebben opgesteld een stappenplan gemaakt.

Lees meer

PAW publiceert voortgangs-rapportage

In aanloop naar het eerste Congres Aardgasvrije Wijken informeert minister Knops de Tweede Kamer over de voortgang van het programma.

Lees meer

 
 
 

Tweede ronde proeftuinen

Gemeenten kunnen weer een aanvraag indienen voor een proeftuin. Dit kan tot en met 1 april 2020. Een proeftuingemeente ontvangt een financiële bijdrage om bestaande gebouwen aardgasvrij te maken.

Lees meer

Nieuwsbrief #10

Lees de tiende nieuwsbrief van het Programma Aardgasvrije Wijken en Expertise Centrum Warmte. Deze keer met een essay door Machiel Mulder.
 

Lees de nieuwsbrief

Maak een account aan

Dit is de plek voor iedereeen die zich bezighoudt met aardgasvrije wijken. Maak nu een account aan en krijg toegang tot het netwerk.
 

Maak een account aan