Sliedrecht-Oost, Sliedrecht
Garyp, Tytsjerksteradiel
't Ven, Eindhoven
Van der Pekbuurt, Amsterdam
Overwhere-Zuid, Purmerend

Programma Aardgasvrije Wijken

Werk je bij of voor een gemeente, regio, provincie of waterschap aan het aardgasvrij maken van wijken? Dan zit je hier goed. Dit is de online plek waar relevante informatie wordt gedeeld en waar je professionele netwerk samenkomt.
Op dit platform vind je informatie over het Kennis- en Leerprogramma (KLP), de proeftuinen en diverse thema's die een rol spelen bij de aardgasvrije opgave. Laat je inspireren, deel het laatste nieuws, praat mee of stel een vraag. Liever besloten samenwerken? Dat kan hier ook. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief, een co-productie van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW).

 

Aanvraagtermijn proeftuinen verlengd

De deadline voor het indienen van een aanvraag voor een proeftuin Aardgasvrije wijken is verruimd naar 1 mei 2020. 
 

Lees meer

Warmtenetten en het aanbestedingsrecht

Deze notitie behandelt in welke gevallen een warmtenet aanbestedingsplichtig is en welke procedure dient te worden gevolgd.
 

Lees meer

Kennis- en Leerprogramma

Het Kennis- en Leerprogramma is er voor alle gemeenten. We ondersteunen gemeenten die al aan de slag zijn met de aardgasvrije opgave en gemeenten die nog aan het begin staan. 

Lees meer

 
 

 

Handreiking Participatie Wijkaanpak

Deze handreiking is gebaseerd op de ervaringen in de proeftuinen inzichten uit andere gemeenten en wetenschappelijk onderzoek. 

Bekijk de handreiking

Transitievisie Warmte

Wat houdt deze visie in en waar begin je?
In het Kennis- en Leerprogramma hebben we met gemeenten die al een transitievisie warmte hebben opgesteld een stappenplan gemaakt.

Lees meer

 

Essaybundel over aardgasvrije wijken

In deze bundel met negen essays over aardgasvrije wijken geven professoren adviezen aan mensen die werken aan betere, mooiere en duurzamere wijken. 

Lees de essays

 
 
 

 

PAW publiceert voortgangs-rapportage

In aanloop naar het eerste Congres Aardgasvrije Wijken informeert minister Knops de Tweede Kamer over de voortgang van het programma.

Lees meer

Nieuwsbrief #11

Lees de elfde nieuwsbrief van het Programma Aardgasvrije Wijken en Expertise Centrum Warmte. Deze keer met een essay door Manon Ruijters.
 

Lees de nieuwsbrief

Maak een account aan

Dit is de plek voor iedereeen die zich bezighoudt met aardgasvrije wijken. Maak nu een account aan en krijg toegang tot het netwerk.
 

Maak een account aan

 
Cookie settings