Programma Aardgasvrije Wijken

Werk je bij of voor een gemeente, regio, provincie of waterschap aan het aardgasvrij maken van wijken? Dan zit je hier goed. Dit is de online plek waar relevante informatie wordt gedeeld en waar je professionele netwerk samenkomt.

Op dit platform vind je informatie over het Kennis- en Leerprogramma (KLP), de Proeftuinen en diverse thema's die een rol spelen bij de aardgasvrije opgave. Laat je inspireren, deel het laatste nieuws, praat mee of stel een vraag. Liever besloten samenwerken? Dat kan hier binnenkort ook. Maak nu een account aan en profiteer van de kracht van dit netwerk!

Transitievisie Warmte (TVW)


Wat houdt deze visie in en waar begin je? In het Kennis- en Leerprogramma hebben we met gemeenten die al een TVW hebben opgesteld een stappenplan gemaakt.

Lees meer

23 januari: Congres Aardgasvrije Wijken

Het congres is onmisbaar voor iedereen die werkt aan de aardgasvrije opgave. Laat ons nu alvast weten dat je erbij bent, dan ontvang je in november de uitnodiging.

Schrijf je in

Ronde van Nederland


De Ronde van Nederland is een serie van dertien bijeenkomsten over de toepassing van de Leidraad. Mis de bijeenkomst in jouw provincie niet.

Lees meer

 
 
 

Kennis- en Leerprogramma


Het Kennis- en Leerprogramma is er voor alle gemeenten. We ondersteunen gemeenten die al aan de slag zijn met de aardgasvrije opgave en gemeenten die nog aan het begin staan. 

Lees meer

Proeftuin uitgelicht: Loppersum

In 27 proeftuinen wordt gewerkt aan het aardgasvrij maken van een woonwijk. In deze rubriek lees je hoe de verschillende wijken dit aanpakken. Deze keer: Loppersum.
 

Lees meer

Essay Anke van Hal


Elke maand reflecteert een Nederlandse professor op onze gedeelde opgave: leren hoe de wijkgerichte aanpak kan worden ingericht en opgeschaald. Deze keer: Anke van Hal.

Lees meer