Overwhere-Zuid, Purmerend
Van der Pekbuurt, Amsterdam
't Ven, Eindhoven

Programma Aardgasvrije Wijken

Werk je bij of voor een gemeente, regio, provincie of waterschap aan het aardgasvrij maken van wijken? Dan zit je hier goed. Dit is de online plek waar relevante informatie wordt gedeeld en waar je professionele netwerk samenkomt.
Op dit platform vind je informatie over het Kennis- en Leerprogramma (KLP), de proeftuinen en diverse thema's die een rol spelen bij de aardgasvrije opgave. Laat je inspireren, deel het laatste nieuws, praat mee of stel een vraag. Liever besloten samenwerken? Dat kan hier ook. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief,
een co-productie van het P
rogramma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW).

 

Tweede ronde proeftuinen


Gemeenten kunnen weer een aanvraag indienen voor een proeftuin. Dit kan tot en met 1 april 2020. Een proeftuingemeente ontvangt een financiële bijdrage om bestaande gebouwen aardgasvrij te maken.

Lees meer

Essay Andy van den Dobbelsteen

Het Programma Aardgasvrije Wijken vraagt elke maand aan een Nederlandse professor om vanuit zijn of haar expertise te reflecteren op onze gedeelde opgave. Deze keer: Andy van den Dobbelsteen.

Lees meer

Transitievisie Warmte


Wat houdt deze visie in en waar begin je?
In het Kennis- en Leerprogramma hebben we met gemeenten die al een transitievisie warmte hebben opgesteld een stappenplan gemaakt.

Lees meer

 
 
 

Regionale bijeenkomsten proeftuinen

Tijdens vier regionale bijeenkomsten zal PAW de tweede uitvraag proeftuinen toelichten en vragen beantwoorden. Bekijk het overzicht van de data en locaties.

Lees meer

Congres Aardgasvrije Wijken

Het congres vindt plaats op 23 januari en is onmisbaar voor iedereen die werkt aan de aardgasvrije opgave. Bekijk het programma en schrijf je in op de congrespagina.
 

Schrijf je in

Kennis- en Leerprogramma

Het Kennis- en Leerprogramma is er voor alle gemeenten. We ondersteunen gemeenten die al aan de slag zijn met de aardgasvrije opgave en gemeenten die nog aan het begin staan. 

Lees meer