Participatie en communicatie

Wat is de centrale leervraag binnen dit thema?
Op welke wijze kunnen bewoners betrokken zijn bij een wijkgerichte aanpak en hoe wordt een goede positie van de burger geborgd? In het thema participatie en communicatie besteden we aandacht aan het samenspel met bewoners (huiseigenaren en huurders) in de wijk bij het aardgasvrij maken van woningen.

Waarom is dit thema van belang voor het aardgasvrij maken van wijken?
Gemeenten hebben de regie om het aardgasvrij maken wijk voor wijk vorm te geven. Dat valt of staat bij het goed betrekken van en communiceren met bewoners. Participatie is maatwerk: een belangrijk aspect hierbij is een open en lerende aanpak. Daarbij hoort het gericht inzetten van expertises en het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Welke onderwerpen zijn het meest relevant binnen participatie en communicatie?
Het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving valt of staat bij het goed betrekken van en communiceren met bewoners. Onze Handreiking Participatie helpt daarbij. De handreiking biedt geen kant-en-klare blauwdruk, maar helpt bij het ontwerpen van een wijkgerichte aanpak van de communicatie en participatie. De handreiking bevat elf bouwstenen. Bij elke bouwsteen vind je praktische inzichten, praktijkvoorbeelden en nadere informatie of instrumenten.


Laatste nieuws

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Laatste nieuws","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"210097"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Meer nieuws

Handreiking Participatie Wijkaanpak

Het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving is een grote opgave en valt of staat bij het goed betrekken van en communiceren met bewoners. Deze handreiking helpt daarbij.

 

Bekijk de handreiking


Kennis en leren

Wat weten we al? Waar bestaan nog onduidelijkheden? Wat kunnen we leren van anderen? Klik op deze tegel voor kennisproducten met meer informatie. 

Naar kennis en leren

 

 

Beleid en wetgeving

Lees meer over ontwikkelingen in beleid en wetgeving rondom dit thema en hoe dit zich vertaalt naar de praktijk.
 

Lees meer over beleid en wetgeving

Praktijkverhalen

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Praktijkverhalen","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"212956"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}


Meer praktijkverhalen

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord

Hier vind je de meestgestelde vragen rondom dit thema. Staat je vraag er niet tussen? Stel hem aan de helpdesk. 

Naar veelgestelde vragen

 

 

Kalender

{"tabBasic":{"type":"events","title":"Kalender","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"192465"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Ga naar de kalender

Stel je vraag aan de helpdesk

Contact

Vragen? Stel ze aan de helpdesk. 

Stel je vraag

Andere thema's

Andere thema's

Het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving behelst nog veel meer thema's. 
 

Bekijk de andere thema's

 

Cookie-instellingen