Juridische (on)mogelijkheden

Het doel van dit thema is dat gemeenten meer inzicht krijgen in welke wetten en regels relevant zijn omtrent het aardgasvrij maken van wijken en hoe die het beste kunnen worden toegepast. Hoe kunnen gemeenten omgaan met en inspelen op de bestaande en toekomstige wet- en regelgeving? Het Kennis- en Leerprogramma (KLP) ondersteunt je bij deze ontdekkingstocht. Wat weten we al? Waar bestaan nog onduidelijkheden? Wat kunnen we leren van anderen?

Uiteraard kun je hier terecht voor kennis en informatie en houden we je op de hoogte van sessies waar je kennis kunt ophalen en delen met collega’s van andere gemeenten. Vragen kun je behalve tijdens bijeenkomsten en in de online community, stellen aan Regina Koning, projectleider. Ook kun je een mail sturen naar de helpdesk.

Wat zegt de projectleider over dit thema?
 

 

Laatste nieuws

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Laatste nieuws","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"210096"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Meer nieuws

Beleid en wetgeving

Wetgeving is essentieel voor de aardgasvrij transitie. Het is voor gemeenten daarom belangrijk deze ontwikkelingen op de voet te volgen.

Lees meer

Warmtenetten 

Deze notitie behandelt in welke gevallen een warmtenet aanbestedingsplichtig is en welke procedure je moet volgen.

Naar de notitie

Webinars

De webinars over juridische (on)mogelijkheden kan je hier terugkijken.

Kijk de webinars terug

 

Online community

In de online community Juridische Open Tafel gaan we in op wettelijke regelingen en gemeentelijke regelgeving en beleid omtrent de aardgasvrije opgave. 

Naar de community

 

Podcasts

In deze podcasts word je meegenomen langs inspirerende voorbeelden van initiatieven en projecten door burgers of beleidsmakers van gemeenten, ministeries of andere overheden.

Naar de podcasts

Links

Via deze links vind je meer beschikbare juridische  informatie. 

Bekijk de links

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen