Conferentie ‘Moedige Praktijken’ op 7 december

03-11-2021
2475 keer bekeken

Op 7 december ben je van harte welkom op de online conferentie ‘Leren van Moedige Praktijken: Empowerment in de samenleving’ van het Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving (OFL). Hier geeft het OFL na drie jaar onderzoek naar participatie in aardgasvrije wijken haar ‘top 3 eindadviezen’ aan PAW.

Top 3 eindadviezen voor aardgasvrije wijken

Op de werkconferentie presenteert het OFL ‘moedige praktijken’ over participatie: van maatschappelijke initiatieven, energiecoöperaties, tot omgevingswandelingen van stadsmakers en energiecoaches. Het OFL deed drie jaar actieonderzoek naar hoe participatie werkt op weg naar aardgasvrije wijken. Op de conferentie delen zij de opbrengst en top 3 eindadviezen.  Programmadirecteur PAW Jos van Dalen en voorzitter OFL voor Participatie in aardasvrije wijken Marleen Stikker, schuiven samen met andere inspirerende sprekers aan de ronde tafel. Centraal staat het begrip empowerment als voorwaarde voor participatie. Hoe kunnen en willen bewoners meedoen, als ‘koplopers, intermediairs of  laatbloeiers’ in de energietransitie?

Opzet online werkconferentie

De OFL werkconferentie participatie in aardgasvrije wijken bestaat uit vier deelsessies. Tijdens het ‘ronde tafel gesprek’ gaan tafelgasten in gesprek over de 3 eindadviezen en hun kijk op hoe je bewoners kan betrekken bij aardgasvrije wijken. In de middag zijn er 2 deelsessies: over ‘de Empowermentscan’ als tool om in dialoog te gaan over participatie bijv vanuit de gemeente of vanuit een initiatief. De ‘Carrousel Moedige Praktijken’ is een deelsessie over wat we  kunnen leren van de  moedige praktijken over samenwerking tussen bewoners, maatschappelijke initiatieven, gemeentes, bedrijven. Wat is moedig aan hun praktijken?

Deelnemen

Zet 7 december in je agenda en meld je aan als deelnemer via de aanmeldpagina. Hier kan je ook opgeven voor de deelsessies van je keuze. Zie ook voor meer info onze website www.overlegorgaanfysiekeleefomgeving.nl

Voor gemeenten

Wil je als gemeente oefenen met de ‘Empowermentscan’ tijdens de conferentie op 7 december – en met andere ogen kijken naar participatie en empowerment in jouw gemeente? Meld je dan aan voor de deelsessie Empowermentscan.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen