Uitleg over de vijf warmtestrategieën

October 30, 2019
100 keer bekeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief, een coproductie van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW).

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Deel je nieuws

Is er vanuit jouw gemeente, regio of provincie interessant nieuws? Deel het, zodat wij het op deze nieuwspagina kunnen plaatsen.
 

Ik wil nieuws delen

 

In de Startanalyse van het Planbureau voor de Leefomgeving worden vijf strategieën uitgewerkt voor de verduurzaming van de warmtevoorziening. Weten wat deze strategieën inhouden? Bekijk de infographic of lees de factsheets.

Electiciteitsnet, collectieve warmtepomp of warmtenet?

Het Expertise Centrum Warmte heeft een handige infographic ontwikkeld om per strategie inzichtelijk te maken welke aanpassingen er in de bestaande warmtevoorziening nodig zijn om de gemeente aardgasvrij te maken. Is het bijvoorbeeld nodig om het elektriciteitsnet te verzwaren? Of moet er een collectieve warmtepomp komen of een warmtenet? De infographic loodst je stap voor stap door elke strategie, zodat je hier meer inzicht in krijgt. 

Uitgebreide uitleg

Wil je in iets meer detail weten wat de strategieën inhouden? Waar de strategie bijvoorbeeld geschikt is, hoe duurzaam het is en wat het betekent voor betrokken partijen? Lees dan de strategiefactsheets met uitgebreide uitleg over deze warmtestrategieën.

Images