Tweede ronde proeftuinen

October 30, 2019
2818 keer bekeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief, een coproductie van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW).

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Deel je nieuws

Is er vanuit jouw gemeente, regio of provincie interessant nieuws? Deel het, zodat wij het op deze nieuwspagina kunnen plaatsen.
 

Ik wil nieuws delen

 

In oktober 2018 zijn de eerste 27 proeftuinen geselecteerd. Om meer gemeenten de gelegenheid te geven ervaring op te doen, wordt het aantal proeftuinen uitgebreid.

Gemeenten kunnen opnieuw aanvraag voor een proeftuin indienen

Alle gemeenten kunnen maximaal één aanvraag indienen voor één wijk. Gemeenten die al een proeftuin hebben, kunnen opnieuw een aanvraag indienen. Geselecteerde gemeenten ontvangen een financiële bijdrage van het rijk om bestaande woningen en andere gebouwen via een wijkgerichte aanpak aardgasvrij of aardgasvrij-ready te maken.

Uitvraag gereed voor verzending

De nieuwe uitvraag voor proeftuinen is op 29 mei aangekondigd in een Kamerbrief. Deze is besproken met de Tweede Kamer tijdens een Algemeen Overleg op 3 juli en een vervolgdebat op 29 oktober. In dit laatste debat volgde een (aangenomen) motie over het experimenten met duurzaam hout in de bouw, onder meer in de proeftuinwijken. De motie is verwerkt en de uitvraag is nu gereed voor ondertekening en daarna verzending.

Deadline aanvragen: 1 april 2020

Gemeenten krijgen tot 1 april 2020 de tijd om een aanvraag in te dienen. De verwachting is dat eind juni 2020 de nieuwe proeftuinen worden geselecteerd.

Bijeenkomsten

De uitvraag wordt toegelicht tijdens enkele regionale bijeenkomsten.
De data en locaties worden op deze website gepubliceerd.

 

Images