Kennis- en leerprogramma

Het Kennis- en Leerprogramma (KLP) is er voor alle 355 gemeenten. We zorgen voor meer bewustwording rondom de aardgasvrije opgave. Ook signaleren en agenderen we knelpunten waar gemeenten en andere stakeholders tegenaan lopen. Uiteindelijk is ons doel: samen leren van successen én van fouten.

Samen het wiel uitvinden

Als Kennis- en Leerprogramma verbinden we gemeenten met elkaar. We doen dit veelal door bijeenkomsten te organiseren voor beleidsambtenaren, maar ook voor bestuurders en raadsleden. Hierbij differentiëren we naar de fase waarin gemeentes zich bevinden. Voorlopers kennen andere vragen en problematiek dan gemeenten die nog aan het begin staan. De do’s en don’ts van de voorlopers gebruiken we als input voor andere gemeenten. Zo vinden we samen het wiel uit, in plaats van ieder apart.

Thema's

Het KLP werkt vanuit 6 thema’s. Deze thema’s zie je hieronder. Per thema kun je zien welke bijeenkomsten er gepland staan. Op korte termijn vind je hier ook onze communities. Hier kun je samen met gelijkgestemden (besloten) samenwerken, het gesprek voeren over knelpunten, vragen of goede oplossingen. Ook kun je hier documenten met elkaar delen. 

Regie en organisatie

Ga naar themapagina 

Kosten en financiering 

Ga naar themapagina

Datagedreven planvorming 

Ga naar themapagina

 
 
 

 

Technische oplossingen

Ga naar themapagina

Juridische mogelijkheden 

Ga naar themapagina

Participatie en communicatie 

Ga naar themapagina