Masterclass Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving

14-03-2022 587 keer bekeken

Begin

12-04-2022 om 09:00

Einde

12-04-2022 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Utrecht, dichtbij het station

Tijdens de Masterclass over het instrument Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving (UMGO) maken deelnemers kennis met de nieuwste versie van deze rekentool. De Masterclass is bedoeld voor consultants die rekenen met gebouwen en voor energie-experts van grotere gemeenten of corporaties.

De nieuwste update van de rekentool

Met de nieuwste update van het rekeninstrument van de UMGO kun je verschillende warmte- en koudevoorzieningsopties met elkaar vergelijken. Dit kan op gebiedsniveau en op gebouwniveau (woningbouw en utiliteit). Ook primair fossiel energieverbruik en de CO2-uitstoot komen in beeld. Ook kan er gerekend kan worden met de BENG-eisen

Aangescherpte regels

Deze versie is helemaal actueel volgens de huidige bouwregels op basis van de NTA8800. Dus naast de BENG-eisen en nieuwste labels is ook de Standaard opgenomen in de Uniforme Maatlat. Het instrument maakt daarbij gebruik van de nieuwste versie van de referentiewoningen, nieuwbouw zowel als bestaande bouw. Tijdens de Masterclass oefen je met het instrument, zodat je het vervolgens vlot kunt toepassen in jouw eigen werk.

Meer informatie

Lees meer over de Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving. De masterclass is gratis. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk.

Meld je aan door een mail te sturen naar Michiel Hillenius (michiel.hillenius@rvo.nl)

Cookie-instellingen