Inspiratietours aardgasvrije projecten Noord-Holland - Platform31

15-09-2021 606 keer bekeken

Begin

07-12-2021 om 13:00

Einde

07-12-2021 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Op veel plaatsen in het land wordt aan de energietransitie gewerkt en wordt kennis ontwikkeld. Om deze ontwikkelingen en praktijkkennis onder de aandacht te brengen organiseren Aedes en Platform31 met partners als Techniek NL, Netbeheerders NL en Bouwend Nederland een Inspiratietour.

Drie innovatieve projecten

Van november tot en met januari 2022, staan drie ‘etappes’ gepland. Tijdens iedere etappe vindt een ‘bezoek’ plaats aan een innovatief project waar in de samenwerking tussen partijen en/of de daadwerkelijke realisatie van energieconcepten, concrete stappen worden gezet. De etappes vinden digitaal plaats via Teams.

Vraagbundeling: Schilrenovaties corporaties Noord-Hollandse DuurzaamheidsCoalitie

Etappe 2 voert door Noord-Holland. Hoe werken corporaties in Noord-Holland samen bij schilrenovaties van portieketage woningen en eengezinswoningen? Wat komt er kijken bij vraagbundeling en opschaling?

All-electric concept’ gestapelde bouw Emmeloord & proeftuin Nagele

Etappe 3 bezoekt Emmeloord en Nagele. Hoe maakt Mercatus de gestapelde flats aan de Urkerweg aardgasvrij? De flats krijgen 176 zonnepanelen in combinatie met een bodemwarmtepomp. Bovendien worden ze ‘waterstof-ready’ gemaakt. Zie de webste van Mercatus en het artikel van RenovatieTotaal. En hoe verloopt de aanleg van het energienetwerk in proeftuin Nagele? De warmtebuffer is in aanbouw. Zie ook Energiek Nagele

Aanmelden en vragen

Aanmelden

Vragen over deze inspiratietours? Mail Fons Lustenhouwer

Cookie-instellingen